Συμμετοχή στο Συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Συμμετοχή στο Συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Ήταν μεγάλη μου χαρά να συμμετάσχω σε αυτή την εξαίρετη πρωτοβουλία του ΠΣΕ Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

 

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας – Camera di Commercio Italo-Ellenica di Atene Cav. Avv. Ioannis Tsamichas, συμμετείχε στο Ψηφιακό Φόρουμ «Νέα Καινοτόμα Εργαλεία για Εξωστρέφεια, Επενδύσεις – Χρηματοδοτήσεις» που διοργάνωσε o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων στις 24.06.2022, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

 

Ο κ. Τσαμίχας, κατά την ομιλία στην ενότητα «Επιμελητήρια: Πυλώνας Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας», αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγών κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, υπογράμμισε ότι οι στενοί επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας είναι αδιαμφισβήτητοι διαχρονικά, με την Ιταλία να αποτελεί τον κυριότερο εξαγωγικό προορισμό των ελληνικών προϊόντων.

 

Την τελευταία δεκαετία, ο τομέας της ενέργειας στην Ελλάδα και δη της πράσινης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως μεγάλων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και offshore αιολικών πάρκων, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κορυφαίων ιταλικών εταιρειών, επεσήμανε ο κ. Τσαμίχας και πρόσθεσε ότι η δρομολόγηση του EastMed αποτελεί καταλύτη για την ασφάλεια της προμήθειας φυσικού αερίου στην ΕΕ.

 

Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας αναμένεται να ενταθεί το προσεχές διάστημα, τοποθετώντας την Ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο του ενεργειακού χάρτη και αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο, κατέληξε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητήριου Αθήνας.

 

Ministry of Foreign Affairs of the Hellenic Republic | ΕΒΕΑ – ACCI | Athens Chamber of Commerce and Industry | Assocamerestero |

Christina Sakellaridis

 

https://bit.ly/3Ib1d2b

 

 

Vede per la lingua italiana :

https://lnkd.in/eqNSn9DK

https://italia.gr/the-president-of-the-greek-italian-chamber/

Share this post

Βook your appointment.

We succeed together fighting for Right and Justice.

Call Us

+30 210 363 8590