Το γραφείο μας

Σχετικά με μας

Το δικηγορικό μας γραφείο ιδρύθηκε το 1988 παρέχοντας νομικές υπηρεσίες σε όλους τους κλάδους δικαίου. Πολύ γρήγορα με δεδομένη την γνώση του ελληνικού αλλά και του ιταλικού και γερμανικού δικαίου ανέλαβε και έφερε σε πέρας πολύ σημαντικές υποθέσεις και συμφωνίες διεθνούς εμβέλειας.

Σήμερα το δικηγορικό μας γραφείο, λόγω της ειδικής του ενασχόλησης με την Ιταλία εκπροσωπεί  κορυφαίες ιταλικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Διατηρεί δε δίκτυο συνεργατών στην Ιταλία, σε όλες τις χώρες της Βαλκανικής, την Αρμενία, την Τουρκία αλλά και τις Βρυξέλλες, τη Φινλανδία, την Ισπανία και το Λουξεμβούργο. Διαθέτει οργανωμένο τμήμα φορολογικών και οικονομικών υποθέσεων καθώς και τμήμα οργάνωσης επιχειρήσεων και δημοσίων σχέσεων.

Το δικηγορικό μας γραφείο παρείχε και παρέχει νομικές υπηρεσίες σε αναδόχους μεγάλων δημόσιων έργων και προμηθειών στην ελληνική αγορά ειδικότερα στους τομείς των μεταφορών, κατασκευών, τεχνολογίας και ενέργειας, όπως στην Κοινοπραξία των εταιριών της FINMECANICA για την κατασκευή του Μετρό της Θεσσαλονίκης, στις ιταλικές εταιρίες για την κατασκευή του ΤΡΑΜ της Αθήνας, στην ιταλική εταιρία ANSALDO STS για την σηματοδότηση των ελληνικών σιδηροδρόμων κλπ.  Το γραφείο μας συνεργάζεται με ξένες νομικές εταιρίες για τον χειρισμό των νομικών θεμάτων με ευρωπαϊκές διαστάσεις.

Ο Senior Partner, Ιωάννης Τσαμίχας, είναι Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου από το 2010, ενώ από το 1988 μέχρι το 2010  ήταν εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής αυτού.

Οι συνεργάτες του γραφείου με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους  και γνωρίζουν αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Το γραφείο μας είναι μέλος της AIGLI της μεγαλύτερης ένωσης ιταλομαθών νομικών με σημαντική παρουσία σε περισσότερες από 32 χώρες και αριθμεί περισσότερα από 1000 διεθνώς καταξιωμένα μέλη.

Μέλη του Δικηγορικού Γραφείου

Οι πιο έμπειροι δικηγόροι στο ιταλικό και ελληνικό δίκαιο

Ιωάννης Τσαμίχας

Δικηγόρος

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νάπολης στην Ιταλία με 110/110 και έπαινο

Διδακτορικό με υποτροφία του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Δίκαιο της Θάλασσας

ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα

  • Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εμπορικολόγων

  • Μέλος της Ένωσης Νέων Ευρωπαίων Δικηγόρων

Κυριακή Τζωρτζίδου

Δικηγόρος

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Διετέλεσε ασκούμενη δικηγόρος του Νομικού Τμήματος της ALPHA BΑΝΚ

  • Διετέλεσε συνεργαζόμενη δικηγόρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕ.

Λελούδα Κοτρώτσου

Δικηγόρος

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εμπορικολόγων

  • Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων

Παναγιώτα Αναστασίου

Δικηγόρος

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Μέλος της Safia (Student Association for International Affairs)